Kamp groepen 8

Gisteren was alweer de tweede dag van het schoolkamp van de groepen 8.

Het was gelukkig wederom een zonnige dag. De kinderen en de leerkrachten waren wel wat vermoeid, maar dat mocht de pret niet drukken. De meiden gingen pas heeeel laat slapen en de eerste jongens waren al om 4.00 wakker..... Juf Marijke is van vermoeidheid zelfs met haar bril op in slaap gevallen.

Na het ontbijt mochten de leerlingen onder leiding van meester Ted meedoen aan een sportieve zevenkamp. In de middag gingen de leerlingen naar het zwembad. De leerlingen hadden heel veel plezier en waren bijna niet het zwembad uit te krijgen. Na het zwemmen werden de leerlingen met de bus terug gebracht naar het de groepsaccommodatie. juf Marijke en Sharon waren daar al druk bezig met de voorbereidingen van de BBQ.

Een aantal leerlingen gingen nog even zwemmen in het meer. Om zes uur  was het tijd voor de BBQ. Meester Ted, meester Henri en meester Dick  waren erg goed in het bakken van het vlees. Na het eten mochten de leerlingen even naar huis bellen. Sommige kinderen klonken wel een beetje schor. Romaissa en Ibtisam gingen nog even op een surfplank varen op het meer. Iedereen keek vol spanning toe of ze droog aan de overkant  konden komen. Het is ze gelukt.

Nadat alle mobieltjes weer veilig opgeborgen waren gingen de leerlingen samen met de leerkrachten het bos in om een spannend spel te spelen.

Na het kampvuur nog even onder de douche en lekker naar bed. Om 1.00 sliepen alle leerlingen en konden de juffen en meesters ook eindelijk gaan slapen.....

 

Kamp Vierhouten groepen 8

 

Op woensdag 10 mei zijn de leerling van de groepen 8 met de bus vertrokken naar Vierhouten. Gelukkig was het prachtig weer! Bij aankomst werden de spullen naar de kamers gebracht en was het tijd voor de lunch. Na de lunch was het tijd voor een speurtocht in het bos. Na afloop van de speurtocht namen een aantal leerlingen een frisse duik in het meer.

Na het zwemmen en buitenspelen had juf Henna het avondeten klaarstaan. De bami viel in de smaak bij de leerlingen en meesters en juffen! Na het eten was het tijd voor het bosspel. De leerlingen hadden veel plezier bij het spelen van het spannende spel: Levend stratego. Tot slot werd er nog een kampvuur gemaakt. Om 12 uur lag iedereen in zijn bed. Het duurde alleen nog even voordat het echt helemaal stil was.........

Herdenking

Op 4 mei waren een aantal leerlingen van groep 7 en 8 aanwezig om de oorlog te herdenken.

Er werden verhalen en gedichten voorgelezen. Ook werd er een minuut stilte gehouden.

Koningspelen

 

Koningsspelen 2017!

Vandaag zijn de koningsspelen en ook de IJdoornschool doet daar met plezier aan mee.

De leerlingen van groep 1 t/m 4 hebben een sportdag in de omgeving van de school. De groepen 5 t/m 8 zijn vanochtend vertrokken naar sportpark Elsenhagen. Hier beleven zij een sportieve dag. De groepen acht helpen mee met de sportdag van de groepen 1 t/m 4 en zij krijgen nog een leuke Frisbee clinic.

Na alle sportactiviteiten begint om 14.00 de meivakantie. Wij wensen iedereen een fijne vakantie.

 

 

Kunstschooldag

De leerlingen van de groepen 8 zijn vrijdag 31 maart naar de Kunstschooldag geweest. De leerlingen hebben veel verschillende voorstellingen gezien en zijn naar verschillende soorten musea geweest. Zo zijn ze naar het marionettentheater geweest, naar NEMO en naar een dansvoorstelling. Het was een leuke, leerzame dag.

 

Diploma

Kawtar heeft haar B-diploma gehaald. Goed gedaan!

Opening nieuwe school!

Maandag 27 februari na de voorjaarsvakantie, was het eindelijk zover. De nieuwe school werd geopend. Dit gebeurde natuurlijk met een groot feest!

Er werd officieel een lintje doorgeknipt en daar ging iedereen naar binnen. Wat is de nieuwe school mooi! Er was een DJ dus er werd flink gedanst, er werd kinderchampagne gedronken en taart gegeten.

Voor de voorjaarsvakantie waren een aantal buurtbewoners uitgenodigd voor een rondleiding. Zij hebben de school natuurlijk gebouwd zien worden en kregen nu de mogelijkheid om binnen te kijken. Iedereen reageerde erg enthousiast. Het schoolplein is nog niet helemaal af, maar zal z.s.m. worden gerealiseerd, zodat de kinderen naar harte lust in het park kunnen spelen. 

 

Zwemdiploma

Yes! Taha heeft zijn A-diploma gehaald. Gefeliciteerd! Goed gedaan!

Laatste dag voor de verhuizing

Vanmiddag is de vakantie begonnen voor alle leerlingen van de IJdoornschool. Volgende week zullen alle teamleden druk bezig zijn met de verhuizing.

Wij hebben nog een laatste foto gemaakt ter herinnering aan ons oude schoolgebouw, waar wij veel leerzame en plezierige momenten met elkaar hebben beleefd.

Wij wensen alle leerlingen een fijne vakantie en tot maandag 27 januari bij de feestelijke opening van ons prachtige, nieuwe schoolgebouw.

Project filosofie

Aankomende weken vindt er een project filosoferen op school plaats. De lessen filosofie zullen worden gegeven door de stichting: SEP. Zij hebben verschillende docenten in dienst die deze lessen op school zullen verzorgen. Het project loopt van 9 januari t/m 9 februari.

Wat is filosoferen?

Filosoferen is nadenken over vragen waarop geen eenduidig antwoord bestaat. Kinderen mogen zeggen wat ze denken en beargumenteren hun antwoord. De lessen van het filosoferen stimuleert het kritisch nadenken over de eigen mening. Kinderen leren te reflecteren op hun eigen mening en argumenten, en zien in dat een ander ook argumenten heeft voor zijn of haar mening. Ook worden maatschappelijke thema’s besproken. Kinderen worden gevoed in hun zelfvertrouwen, juist door zelf kritisch te zijn. Al filosoferend leren ze niet alleen zichzelf, maar ook de verschillen met anderen te accepteren.

Kerstdiner

Afgelopen woensdag hebben de leerlingen en het team van de IJdoornschool genoten van het kerstdiner. Namens het gehele team willen wij u hartelijk bedanken voor het maken van de heerlijke hapjes. Wij wensen u en alle leerlingen van de IJdoornschool een fijne vakantie toe en een gezond en gelukkig 2017!

 

Nationaal schoolontbijt

Op woensdag 10 november hebben de kinderen op de IJdoornschool deelgenomen aan het nationaal schoolontbijt. Het ontbijt bestond uit gezonde producten zoals volkoren brood, krentenbollen, melk, kaas en appels.

Naast een heerlijk ontbijt hebben de kinderen van alles geleerd over gezond eten.

 

Ouderavond Vreedzame school

Op donderdag 24 november was de ouderavond over de Vreedzame school. Er waren 40 ouders en 22 leerkrachten, naast 12 mediatoren. Bedankt voor uw komst. We hopen volgend jaar nog meer ouders te mogen ontvangem.

Strooipieten

Ook op de Ijdoornschool zijn de strooipieten langs geweest.  Sinterklaasje bonnen bonne bonne.....

Op maandag 5 december vieren wij het sinterklaasfeest op de Ijdoornschool. Vanaf 8.15 zijn alle leerlingen welkom op het schoolplein. Het sinterklaasfeest duurt tot 12.00 uur. De leerlingen zijn om 12.00 vrij. Wij wensen de leerlingen veel plezier!

Nieuwbouw

De nieuwbouw van de IJdoornschool is volop in ontwikkeling. Ook de afbouw is in volle gang. Hier ziet u een foto van een van de nieuwe klaslokalen.

Oudertevredenheidonderzoek

We hebben u vorige week op de hoogte gebracht van het oudertevredenheidonderzoek. U heeft de mogelijkheid om deze tot 5 december in te vullen.

We zien nu dat ongeveer 25% van de ouders de vragenlijst heeft ingevuld. Dit is te weinig om een goed beeld te krijgen van de ontwikkelpunten die belangrijk zijn voor de school.

We willen u bij deze nogmaals vriendelijk verzoeken om de vragenlijst in te vullen. Wij vinden uw mening belangrijk.

Alvast bedankt!

Oudertevredenheidonderzoek

Vanaf vandaag heeft u de mogelijkheid om de enquete van het oudertevredenheidonderzoek in te vullen. In de brief staat een wachtwoord en gebruikersnaam waarmee u kunt inloggen. Op de volgende weblink kunt u inloggen: https://ijdoornschool.wmkpo.nl

Wanneer u niet in gelegenheid bent om de enquete zelf thuis in te vullen, kunt u dinsdag 15 november van 14.30 tot 16.30 uur in de grote zaal van school geholpen worden. Er zal dan iemand in de grote zaal aanwezig zijn om u te helpen en uw vragen te beantwoorden. Op donderdag 17 november kan dit ook van 8.30 tot 10.30 uur en van 14.30 tot 16.30 uur in de ouderkamer.

Als school vinden wij uw mening belangrijk. Het onderzoek geeft ons een beeld over hoe tevreden ouders zijn met de school en wat er anders zou kunnen. Zo krijgt de school de kans om zich te blijven ontwikkelen.

Wij rekenen op uw medewerking! Alvast bedankt.

Bieb-bezoek groepen 3 gaat niet door

Aankomende donderdag 3 november stond er een bieb-bezoek gepland voor de groepen 3. Helaas is de docent van de bibliotheek ziek geworden. De les zal dus verplaatst worden. U hoort nog wanneer de les plaats zal vinden.

Nationaal schoolontbijt 2016

Donderdag 10 november is het Nationaal Schoolontbijt op school. De kinderen krijgen een gezond ontbijt en leren over gezond eten. Het ontbijt kost u niets. De school betaalt 40 cent per ontbijtje en steunt daarmee het goede doel: Jantje Beton.

Wilt u de kinderen woensdag 9 november een bord, beker en bestek meegeven in een plastic tasje? Dan eten de kinderen de volgende dag samen in de klas een heerlijk gezond ontbijt. Gezellig!

Voor meer info kunt u op de volgende site kijken: www.schoolontbijt.nl

Wereldrecordpoging programmeren

Op 14 oktober hebben de leerlingen van groep 7 en 8 meegedaan met een wereldrecordpoging programmeren. 11.368 kinderen van diverse scholen hebben een programmeerles gevolgd. Het wereldrecord is behaald.  De leerlingen moesten een drone programmeren om de olifanten te bevrijden van de stropers. Wat hebben de leerlingen dit goed gedaan!

 

Keuzemiddag vrijdag 7 oktober

Vorige week vrijdag was er weer keuzemiddag op de IJdoornschool. De leerlingen werden verdeeld over alle klassen en konden een activiteit naar keuze doen. De kinderen konden o.a. meedoen met de volgende activiteiten: schaken, schilderen, tekenen, bootcamp, voetbal, sieraden maken en drama. Het was een leuke en leerzame middag. De leerlingen van de IJdoornschool leren zo kinderen en leerkrachten uit de andere klassen beter kennen!

Juf Michelle heeft met een aantal leerlingen gezonde hapjes maken.

U kunt het receptenboekje hieronder bekijken. Misschien kunt u in de vakantie een recept uitproberen?

Receptenboekje

Sollicitatieronde mediatoren 2016

Gisteren zijn de nieuwe mediatoren uitgekozen. Tijdens de sollicitatieronde moesten alle kandidaten kort vertellen waarom zij een goede mediator zijn. Daarna werden er een aantal rollenspellen gespeeld waarin de kwaliteiten van de nieuwe mediatoren goed naar voren kwamen. Er waren 16  goede kandidaten, maar omdat we slechts 8 mediatoren nodig hadden, moesten er helaas 8 leerlingen afvallen.

De volgende mediatoren zijn uiteindelijk uitgekozen:  Jennifer, Sharjealica, Ilias en Hosher uit groep 6A. Djamal, Sara, Josefien en Simrah uit groep 6B. De komende weken worden de leerlingen getraind om mediator te worden. Wij wensen de leerlingen veel succes!

10 mei - Moederdag

 Een heel fijne moederdag voor alle mama's! 

4 mei - Dodenherdenking

De IJdoornschool heeft het Bezinningsmonoment Nieuwendam, dat op de hoek Purmerweg/ Monnikendammerweg staat, geadopteerd.

Ieder jaar tijdens de herdenking op 4 mei lezen kinderen van onze school zelfgemaakte gedichten voor. Ook leggen ze een krans en bloemen bij het monument.

Dit jaar waren er ongeveer 15 kinderen aanwezig.

We vinden het als school heel belangrijk om hier aan deel te nemen.

En de kinderen gelukkig ook.

We zijn er trots op dat we ieder jaar onze bijdrage aan de herdenking kunnen leveren.

 

27 april - Rope Skipping op Koningsdag

Op Koningsdag zijn de kinderen druk bezig geweest met ‘Rope Skipping’. Rope skipping is een verzameling van verschillende vormen van touwtjespringen. De kinderen moesten zo creatief mogelijk ‘touwtjespringen’ op muziek. Het was heerlijk weer om zo lekker sportief buiten bezig te zijn!

En nog een diploma!

Ja!!! Jaron heeft zijn B-diploma. Goed gedaan!

Nog een diploma!

Chavenelly uit 3b heeft ook haar diploma gehaald! Geweldig! We zijn trots op je!

Diploma!

Rayan heeft zijn zwemdiploma gehaald. Top! Gefeliciteerd!

Koningsspelen 2016

Op vrijdag 22 april zijn er weer de Koningsspelen. Een dag om lekker sportief bezig te zijn!

De kinderen zullen gaan rope-skippen (touwtje springen).

Kent u het liedje al dat bij de Koningsspelen 2016 hoort?

Klik op onderstaande link:

https://www.youtube.com/watch?v=N2Rl9hEJVKE

Groep 3 naar Artis

De groepen 3 zijn naar Artis geweest met het openbaar vervoer. We moesten van de bus naar de tram overstappen. Dat was even spannend maar het ging heel goed! Er was veel te zien in Artis en we hebben weer veel nieuwe dingen geleerd. Wij hebben een les bijgewoond over kleine dieren. Een mevrouw heeft ons van alles vertelt over waar de dieren wonen, wat ze eten en hoe ze eruit zien. We hebben de verschillen bekeken en we mochten de dieren aaien. We hebben een muis, cavia en duif geaaid. Er waren ook boerderijdieren in Artis, deze dieren hebben we ook kunnen aaien en voeren. Wij hebben heel erg genoten van deze leerzame en zonnige dag!

Zwemdiploma!

Houda uit groep 3a heeft haar zwemdiploma! Hoera! Gefeliciteerd!

Vreedzame Kinderraad

De vreedzame kinderraad heeft vorige week hun plannen mogen presenteren. Dit gebeurde op de 5 sterren. De kinderen werken aan een wijk waarin iedereen erbij hoort, er aan een goede sfeer gewerkt wordt, men elkaar helpt en de buurt wordt schoongehouden.

De kinderraad van onze school wil vooral dat mensen ophouden met vogels allerlei troep te geven zoals patat en chips. Daarom gaan zij een groot vogelhuis bouwen waar mensen uit de buurt water en gezond voedsel kunnen neerleggen.

 

Buurman en Buurman

In de groepen 3 waren Buurman en Buurman te gast. Het thema was techniek en de buurmannen hebben samen met de kinderen een auto gemaakt. De kinderen wisten verschillende soorten gereedschap goed te benoemen.

Wat was het gezellig om hen in de klas te hebben!

Heelys

Wat een rage: Heelys! U kent ze vast wel, schoenen met wieltjes eronder. Ze zijn erg leuk, maar we willen u vragen om de kinderen alleen heelys te laten dragen op de vrijdag. We merken op dat het soms toch voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Daarom mogen de kinderen alleen op vrijdag heelys dragen en mogen ze er buiten op rollen. We hopen op uw begrip.

Mediatoren

De verkiezingen zitten erop. Wat waren alle kinderen goed! Het was moeilijk kiezen voor de jury. De jury bestond uit meester Dick, juf Michelle en Jack. Onze mediatoren van dit schooljaar zijn: Aristo, Irem Tur, Chaun, Irem Kaba, Mohamed,Aya, Muhammet en Nisa.

De bedoeling is dat deze kinderen helpen bij het oplossen van conflicten tussen leerlingen. Zij krijgen 3 trainingen, waarin zij leren hoe dit moet. De kinderen zijn allemaal zeer gemotiveerd en komen met mooie uitspraken waarom ze mediator willen zijn!

Zo zeggen zij bijvoorbeeld: "Om problemen te voorkomen". Of "Ïk wil andere kinderen helpen".

Vandaag was de laatste training en hebben de kinderen hun diploma gekregen. Binnenkort zullen de mediatoren zich in alle klassen voorstellen. Ook zullen zij op de informatieavond van Vreedzaam zich presenteren.

Vreedzame Kinderraad 2016

De vreedzame kinderraad van dit schooljaar is weer begonnen! De kinderen die hieraan deelnemen zijn: Ibtissam (7a), Nilofer (7a) en  Muhammed (7b).

Binnenkort hoort u meer!

Diploma!

Kyshano heeft zijn diploma gehaald. Goed gedaan!

Diploma!

Kerim heeft zijn zwemdiploma gehaald! Goed gedaan!

Strip tekenen

Imane en Selma doen mee aan de NSA striptekenen. Hier laten zij een strip zien.

Diploma!

Yusra uit groep 3a heeft haar zwemdiploma gehaald! Is het niet fantastisch?! Goed gedaan hoor, wij zijn trots op je!

Kinderboekenweek

 

Woensdag 6 oktober zijn wij van start gegeaan met het kinderboekenweek thema: "Raar maar Waar" In de klassen zijn de leerlingen bezig met verschillende activiteiten. Hieronder kunt u verslagen lezen en foto's bekijken van leerlingen uit de groep van juf Sandra.

Door Kevin Lee  6b:

Vrijdag hebben we een autootje gemaakt.  Als je blaast op het rietje dan zet je de auto

op de grond en hij rijdt.  Versier de auto met stiften. Wie het verste komt wint.

Je hebt nodig: 4 wielen, 2 stokken, 2 rietjes, 1 ballon, papier, plakband.

Knip de wielen uit. Pak een blaadje en vouw de kanten 2 cm om

In het midden van de wielen prik je een gaatje. Prik ook gaten in het blaadje.

Knip een stuk van het rietje. Pak het andere rietje en wat plakband en plak

het aan elkaar.  Klaar!

Door Melda 6b:

Vorige week vrijdag hebben we autootjes gemaakt. Het ging over het lied van de Kinderboekenweek: Raar maar waar.

We kregen kartonnen blaadjes en één blad met rondjes. Je kon ze uitknippen of prikken. Toen iedereen klaar was gingen we racen. Onze juf maakte foto’s en het was heel leuk.

Voor meer foto's klikt u op de onderstaande link:

http://www.mijnalbum.nl/Album=K4DQHZNX

Sponsorloop IJdoornschool

Sponsorloop IJdoornschool groot succes.

Op maandag 28 september is er een sponsorloop voor de vluchtelingen op het veldje bij De Breek door de IJdoornschool georganiseerd. Dit was opgezet door de leerlingen van groep 7A, de klas van juf Manuela en meester Ron. De leerlingen hadden de beelden op de televisie gezien van alle vluchtelingen die vanuit oorlogsgebieden naar Europa probeerden te reizen en waren daar erg van geschrokken. Al om 08.00 uur waren Nilofer, Silan, Hamza en Soulaiman present om de gymmeester en de juf te helpen bij het uitzetten van de route. ’s Morgens liepen de groepen 1 t/m 4 en ‘s middags de groepen 5 t/m 8 met veel enthousiasme hun rondjes.

Het werd een leuke dag, waarbij ook veel ouders langskwamen om foto’s te maken, om aan te moedigen, of om te helpen bij een stempelpost. Na elk rondje kregen de leerlingen een stempel op hun sponsorkaart en was het bedoeling om zo veel mogelijk stempels te verzamelen in een half uur. Er waren trouwens in elke groep wel wat leerlingen die meer dan 30 rondjes hadden gerend.

Vervolgens gingen de leerlingen met hun sponsorkaart terug naar familie, buren en andere sponsoren, waar ze het beloofde geld ophaalden. In totaal is er maar liefst 3371,88 euro ingezameld. Dit bedrag zal door de IJdoornschool worden overgemaakt naar girorekening 6868 van het Rode Kruis.                   

Les dode hoek groep 8

Op vrijdag 9 oktober hebben de leerlingen van groep acht een les gehad over de dodehoek van een vrachtwagen. Jaarlijks vallen er helaasnog steeds te veel slachtoffers bij dodehoekongevallen.

De leerlingen zijn in kleine groepjes met de chauffeur naar de vrachtauto gegaan, waar uitleg gegeven wordt over de dode hoek.Een voor een mochten de leerlingen plaatsnemen in de cabine om met eigen ogen de dode hoek te aanschouwen.

 

Juf Marijke heeft een dochter

Opnieuw Hoera!!  Op vrijdag 4 september om half vier is de dochter van juf Marijke en haar man Joeri geboren. 

Ze luistert naar de naam Neeltje Wieke en weegt 3562 gram.

Wij wensen het kersverse gezin heel veel geluk toe.

Juf Michelle heeft een zoontje!

Op 24 augustus is de zoon van juf Michelle en haar man Philip geboren. Hoera! Om half zes was hij er!

Zijn naam is Ethen James. Hij weegt 3430 gram. Wij wensen het gezin veel geluk!

Welkom

 Welkom op de website van de IJdoorschool.

De Openbare school in Nieuwendam, onderdeel van de Stichting Openbaar Onderwijs Noord

Waar de toekomst van uw kind centraal staat: 

  • Goed onderwijs, het leren staat voorop!
  • Nederlands beheersen is belangrijk, daarom besteden wij veel aandacht aan taal en woordenschatontwikkeling.
  • 'Vreedzame school', iedereen mag er zijn. Wij werken aan goed gedrag!
  • Ouderbetrokkenheid; zonder de medewerking van de ouders lukt het ons niet.
  • Sport, cultuur en techniek: daarvoor moet je op de IJdoornschool zijn.